Ahad, Mei 09, 2010

new blog: new life


assalamualaikum

this is my last article in this blog...
this blog will be history...
pliz check my new blog here: http://draneeptarmidi.blogspot.com/

Jumaat, Disember 25, 2009

salam

salam

tibe-tibe teringat yg aku nih ader blog sendiri...hahahaha
sejak balik malaysia, x terasa nk tulis blog
dah keje nih, apetah lagi
dalam tempoh waktu setahun nih... byk benda yg terjadi
yang betul, yang salah,
yang happy, yang sedih, yang berat beban hati nk tanggung
banyak sangat

malam nih... 26 disember 2009
tinggal 5 hari je lagi untuk tahun nih
tapi rase xder makne aper sangat
masih tercari2, menyusun dan mendidik diri
matlamat dah agak clear
tapi nk capai tu... berat sket
tapi ALLAH dah janji... yg penting usaha
hasil tu, terserah padaNYA
benar-benarlah Islam itu kalo dijadikan cara hidup
nikmat yg dirasakan sangat manis
walaupun belum menghampiri sempurna

ape-ape jelah

nih dah nk tido tapi mata xnak lelap la pulak
memikirkan tentang diri
abang-abang aku dah dapat anak
main ngan anak2 masing2
happy untuk diorang
tapi dalam masa yg sama
pedih je rase
dah umur unutk kawin kot
hahahaha
tapi salah sendirik la
sengaje carik masalah
selalu macam tu
sengaje carik masalah
sigh~~~

ape-ape jelah
tu word yg best dalam kepala hotak aku sekrang
harap2 x berterusan...

k... sape nk bace, bace le
xder modal pun utk dibace
wahahahaha

salam

Rabu, Mei 27, 2009

menteri bengong/bodoh

hari ni terbaca satu artikel, tentang seorang menteri... dia lalu le jalan tol jln duta. tak tau le dia firsttime ke atau saje nk cari publisi, dia rase susah kene tunggu 15MINIT untuk beratur bayar tol
pastu dia leh kasik cadangan syarikat kereta malaysia nih, siapkn alat smarttag untuk mudahkan pengguna.... ape la dalam kepala hotak dia

komen aku:
  1. akhirnye ko tau gak kesusahan rakyat, ko baru je beratur sekali kat tol tu, tu pun baru 15minit ko dah ngeluh.. cuba kalo lebih lama... hidup selama ni senang sangat kot
  2. punye le bodoh dia nih, ato dia mmg nk kayakan syarikat tol tu, kasik cadangan beli smarttag. ko hingat semua orang mampu beli ke ngong? bagi le idea lebih bagus
  3. dari beli smarttag tu, nape x hapuskan je tol tu? tol tu dah amik banyak sangat keuntungan. kalo betul buat jalan raya tu untung, nape x goverment je yg handle tol tu? untung ape untuk goverment, buat lebuhraye elok2 tapi maintainance tetap terjamin... nape? goverment xmampu? mandul?
  4. kalo gini la pemikiran menteri.... budak sekolah form 1 pun ader idea lebih baik...
pooorah!!!

akhirnye

salam

akhirnye rase gak nak post somthing
duduk kat malaysa terlalu selesa sampai rase santai sgt
keje? tunggu le dlu... skrg dah x rase nk kejar ape dlu
nk kejar benda lain dlu, kejap je
keje xkemana, tetap akan dapat... kalo x, buat pe blaja susah2
banyak benda nk cakap tapi tak tau nk start dari mana
pape pun, tetap rase kehilangan
muke je senyum, nampak ceria, nampak happy
tapi yg dah pergi, tetap rase dah pergi
hari-hari tunggu, hari-hari carik
tp tetap xde.... al-fatihah buat arwah ayah
tu je dulu kot
malam sket baru sambung
hui hui hui hui

Sabtu, Februari 14, 2009

hari ahad ini, terasa sunyi

salam...
hari ahad minggu pertama kat mata...
terasa sunyi, bosan, dan membosankan...
perut sakit, sebab semalam xmakan tengahari...
luper nak makan da... tido jek, letih...
makan malam sesuatu yg xder selama nih kat makassar nih...
nasi goreng pattaya...
thanks to hakim dan ibu sebab dah masakkan...
tapi pagi nih letih nak mampus...
pegal satu badan daa....
rase nak je melepek lama2 atas katil...
tapi xleh la pulak, banyak keje nak buat...
dah kol 11 pagi, banyak giler waktu terbuang...
banyak giler benda dah miss nak buat...
santai je ar... kene rajin sket (mak suruh, tapi sket je ar kot)...
malas la pulok... malas tu penyakit berat la...
xder ubat dalam medik... nak kene buat sesuatu...
gi mandi dan makan dulu...
nak sambung tido tapi x leh...
another 3 weeks to go...
herm...

Khamis, Februari 12, 2009

siot


salam....

i donno why but this is a damn stress week!!!
the department is boring, with lot of work...
3 cases for each week and a case for presentation...
everytime must wear a fully suit and go to policlinic everyday...
so boring department...
hopefully i just can get it through...
huh!

sucks man!!!

Jumaat, Februari 06, 2009

hiburan hari ini

salam...
saje nak kongsi gambar nih dgn semua...
nice picture...
lame2 tengok, rindu lak kat afifah
kecian pipah, sakit je dua-tiga menjak nih
tunggu eh, pakcik aneep balik
tapi xleh nak buat banyak gak
kalo sistem imun dia dah rendah dari awal
yg leh buat, kasik minum madu dalam susu dia
sesudu teh madu masukkan dalam susu
kasik dia minum abis
insyaALLAH makin baik le nnt
k, pipah, kita jumpe nnt 31 mac 2009...insyaALLAH

Khamis, Februari 05, 2009

mengingatkan kembali diri ini


"innalillah.... kembali sudah AYAH TERCINTA MENGHADAP ALLAH SWT... semoga amal jariah yang dilakukan selama ini diterima ALLAH dan dimasukkan beliau ke dalam syurga-syurga... amin... SELAMAT TINGGAL AYAHKU SAYANG... ayah...kami merindukanmu..."

to ayah, almh. Hj Tarmidi bin almh. Hj Tamsir....
kami mencintaimu dan selalu ingat padamu

Ya Allah, yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang
Tuhan sekalian alam yg senantisa diingati, disembah dan dipuja,
kami mohon pelindungan dan rahmat-Mu atas ayah kami...
tempatkan dia dalam golongan ummat nabi Muhammad S.A.W...
terimalah amalan2nya selama ini, ampunilah dosa-dosanya
kepada Engkau kami datang dan kepada Engkau juga kami kembali....
amin...

dah exam obgyn

Assalamualaikum

alhamdulillah... akhirnye
11 minggu yg agak membosankan... kenapa bosan? kerana saye x suke buat keje2 yg agak x stearil kat sini, yg sepatutnye kene super stearil.... tapi ape kan daya... inilah negara mereka.... sabar aje la
semoga malaysia yg tercinta tidak macamnih, apetah lagi terjadi pada famili aku lepas nih...
dalam banyak2 penguji yg ader kat bahagian obgyn nih, dapat le pulak doktor @ gabenur @ orang yg paling di"takut"i di obgyn... sebab aper? sebab time nak kumpul tugas (buku tugasan kuning dan putih, partograf yg detail, laporan refarat/kes) kene ngadap dia, dan beliau mempunyai kehebatan mata yg sangat luar biasa... yg mane kalo terjumpe slek (mistake) yg kecik je, dia tanpa segan silu akan menconteng besar di kertas, malah tanpa rase bersalah, beliau juga dapat mengoyakkan tugas2 yg sudah susah payah dikumpul itu di depan mata anda... ohye, jangan luper dengan suaranya yang sangat besar (juga badannye yg agak besar)... but setelah exam... my comment is: he is a very good person... hohoho
sori le xder gambar beliau, kalo x dah taruk dah kat sini...
pada yg telah merasakan penderitaan dengan berhadapan dengan dia... silakan ingat2 le kembali kenangan tu... hohoho
k, nak rehat sat (kalasi lagi la nih...)
untuk terakhir kalinye... sile fahami gambar di bawah:

Rabu, Februari 04, 2009

silap silap silap

salam...
hari ni hari gelap untuk orang perak dan rakyat malaysia yg inginkan keadilan dan keharmonian di malaysia... walaupun aku duk jauh kat negeri seberang nih, sempat gak rase panas tapi dalam beberapa waktu, berfikir semula, apetah lagi bile dapat tau yg kat NTV7 buat pooling yg mengatakan KERAjaan yg memerintah skrg akan menderita pada PRU-13 kelak... yg maner time tu insyaALLAH aku akan menjadi salah satu pengundi yg akan menjatuhkan pemerintah yg sekrang... buat menteri2 yg berpaling tadah, biarlah kalian menang sementara dan di dunia ini sahaja, kita tunggu nnt dan lihat sama-sama di akhirat kelak...

p/s: nak je taruk gambar yg dah diedit dari utusan malaysia tapi connection lembab la pulak...lagipun nak kene studi lebih malam nih... esok exam...

Sabtu, Januari 31, 2009

chief obgyn is suck!!!

assalamualaikum...

akhirnye, malam nih, settle tugas sebagai chief coAss bahagian obgyn!!! terasa sangat le happy dan gumbira sambil golek2 sebab abis dah tugas yg rasenya x berapa best sebab banyak benda pelik yg terjadi... susah giler nak atur 100 orang untuk 13 spital... yang kene pertimbangkan maner yg dah dapat delivered baby, maner nak dah nak exam, maner yg mengada2... etc...huh!!! tapi dapat le semuanye diselesaikan dengan baik...insyaALLAH... semoga seterusnye xder dah masalah... huhuhu.... capek (penat...)


skrg nih, tinggal nak tulis laporan dan isi2 aper je yg patut untuk chief yg seterusnye, esok pagi nak kene tepon dia dan jelaskan lak tugas chief.... herm...

anyway, good news...
walaupun obgyn adalah department yg agak membosankan (hari2 nak kene cek perut orang hamil dan jalan lahir (pikir le sendirik aper dia).... tapi semua tugas dah settle... buku kuning-settle, buku putih-settle, parto 10-settle, refarat-settle, kartu oren-settle.... hohoho, dengan 100% tandatangan dalam buku adalah asli, dalam erti kata lain, xder yer nak tipu tandatangan!!! hohohoho


kenapa la leh rase bangge, sebab: aku dah berusaha setengah mati kejar tandatangan, dan fokus nak settlekan bahagian yg menyebalkan nih, dalam waktu yg sama nak kene berdepan dengan perasaan yang masih SANGAT SEDIH dengan permergian ayah tercinta... huhuhu


lega la jugak rasenye, walaupun banyak yg terjadi, seperti ader chief minggu yg bengang kat aku dan conteng aku nyer tandatangan kehadiran (sebab mmg x datang pun, tapi save sebab doktor x tau pun)... dan hampir kene lapor sebab x datang (aku sakit le wei), dan waktu2 sukar nak kene urus lailin balik dan nak kene maintain datang keje (YANG XDER GAJI!!!).... to all person yang tolong secara sengaja atau tidak sengaja (macam chief yg bengang kat aku tu, thanks le ko hantar aku ke bhayangkara, doktor kat sane baik le wei, aku dapat je settlekan semua dalam minggu 10, hohoho)... TERIMA KASIH BANYAK LE!!! tanpa korang, xder yer jadi jalan cerita dalam 3 bulan yg agak "menarik" untuk dikenang....

bilik bersepah... dapur penuh nak kene cuci, baju2 pun, plus hujan lebat sejak tengahari tadi... yup, a perfect day for bad mood... kalo dah abis semua keje nih, nak je tido dan bangun pagi2 esok... semoga bangun dengan semangat dan kobaran jiwa yang baru dan lebih baik... insyaALLAH....

Ahad, Januari 11, 2009

yahudi bangsat!!!


salam...
hari nih nak gi keje dengan hati yang panas
kurang hajar giler babeng punye yahudi
diorang leh tengok serangan ke atas palestin dari tempat diorang
ramai-ramai dengan santai dan sambil ketawa2
bangsat giler!!!
yahudi bangsat!!!

selamat palestin!!!!

Khamis, Januari 08, 2009

boring...

huh.... i feel boring again...
keje x siap lagi...
dah kol 12 malam...
tensen...
aper la nak jadi... jadi lah...
herm....

Jumaat, Januari 02, 2009

lailin balik

salam...

baru balik dari airport...
penat sebab kene jalan jauh kuar dari airport
nak jimat duit 80ribu rupiah nyer pasal
xper
ok gak jimat
bersenam malam2...
masalahnye nak kene bawak motor 40minit lagi ke spital
jauh tu...
penat ngantuk
harap2 le selamat pergi dan selamat balik...
k, dah puas rehat
nak kene gerak dah
sian member sesorang keje kat sana
to lailin...
take care...
hati2 kat malaysia
cuti dan rehat ok je
jangan luper aper yg ke depan
kalo leh hafal je alQuran satu dua juz
hafal hadis gak
bacer alQuran translate tu, kalo leh cari yang terjemahan
insyaALLAH ader "sinar" kat situ
k, nak kene gerak dah
dah kol 10 malam
sampai kol 10.40
kalo xde patient... terus tido
capek, penat dan letih...
huuuuu....

Sabtu, Disember 27, 2008

lailin grad...congrat!!!

salam...

x sempat nak upload gambar budak kecik nih grad... dan seminggu lebih, sibuk dan buat2 sibuk, hohoho... nah, tengok le budak sekolah rendah je leh dapat grad dan jadi doktor, jadi anda juga mampu!! ho ho ho... maner ader, dia nih bijak giler, badan je kecik tapi lebih tabah dari aku yang ntah paper nih... k, just check it out -->

budak kecik yang dah grad dan jadi doktor... ho ho ho
dengan jambangan bunga yang mekar...
satu-satunye orang yang dapat bunga dalam acara graduation...
dari 500 orang lebih... ho ho ho

akhirnye setelah susah payah dan perit yang dialami.... huhuhu

bersama drNurlailin dan drRajasinggam
kecikkan? aku dah cakap
budak sekolah rendah jadi doktor...
hohoho

sijil sementara.... hohoho

jambangan bunga yang satu-satunye yer itu... ho ho ho

k, itu aje kot nak kongsi buat mase nih... nak bace lak... minggu depan keje kat spital polis, jauh siot dari rumah... leceh, tapi layan je le... malam nih dah kene gerak...huhu